Menü

Karın Germe

Karın Germe

Karın germe ameliyatı aşırı kilo alıp verme ya da doğumlar sonrasında karın ön duvarı bölgesinde meydana gelen deri sarkmalarının ve kaslardaki gevşekliklerin giderilmesi, düz ve sıkı bir karın görüntüsü elde edilmesi amacıyla fazla ve sarkmış olan karın derisinin çıkarılması işlemidir.
Karın germe ameliyatı bir kilo verme yöntemi değildir. Fazla kilolar beslenme ve egzersiz programları ile verildikten sonra bu ameliyat planlanmalıdır.

Mini Karın Germe

Karın derisindeki fazlalık ve bombeliğin özellikle göbek seviyesinin aşağısında olduğu durumlarda mini karın germe tercih edilir. Göbek ve yukarı kısımlarına müdahale edilmez. Tam karın germe ameliyatına göre izler daha kısadır, ameliyat daha kısa sürer ve toparlanma süreci daha kısadır.

Çevresel Karın Germe (360 Karın Germe)

Sadece karın ön duvarında değil bel ve sırt kısımlarındaki derinin de alındığı karın germe yöntemidir. Genellikle obezite tedavisi sonrası oluşan deri sarkmaları için tercih edilir. Kesi izi bikini bölgesinden başlayıp dairesel şekilde tüm bedeni çevreleyebilir.

Karın Germe
Karın Germe
Anestezi Genel
Ameliyat Süresi 3 saat
Hastanede Kalış 2 gece
İyileşme Süresi 2 hafta
İstanbul'da Kalma Süresi 7 gün
Korse Kullanım Süresi 4 hafta

Sıkça Sorulan Sorular

Vücut kitle endeksi, yani boy kilo oranı normal sınırlarda olan, karın bölgesinde deri sarkmaları olan kişiler bu işlem için en uygun hastalardır.

Karın alt bölgesinde iç çamaşırı içinde kalacak şekilde uzun ince bir kesi izi ve yeniden şekillendirilen göbek deliği çevresinde iz beklenir. İzler ilk 3-6 ay boyunca kızarık görünür ama zamanla solarak daha az belirgin hale gelir. İzleriniz iç çamaşırınız altında kalacağı için görünmeyecektir.

Karın germe ameliyatı genellikle liposuction ile birlikte uygulanır. Özellikle karnın yan bölgelerinde müdahale gerektirecek kadar yağ birikimi olan hastalarda karın germe ve liposuction birlikte uygulanırsa daha iyi sonuçlar elde edilir.

Ameliyat sonrası 1 yıl sonra gebe kalmanızda bir sakınca yoktur.


 

  • Kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin, kumadin), ağrı kesici ilaçlar, vitamin ve zayıflama hapları, yeşil çay gibi bitkisel ürünler ameliyat esnasında ve sonrasında kanamaya neden olacağı için ameliyattan 10 gün önce kesilmelidir ve ameliyattan sonra 1 hafta süreyle kullanılmamalıdır.
  • Kalp hastalığı, şeker hastalığı, astım, tiroid (guatr), hipertansiyon gibi kronik bir hastalığınız varsa ilaçlarınızı düzenli kullanıyor olmalısınız ve sizi takip eden doktorunuzdan olacağınız ameliyat konusunda bir sakınca olmadığına dair teyit almalısınız. İlgili tetkikleri yakın zamanda yaptırarak son durumunuzu netleştirmelisiniz.
  • Sigara ve nargile yara iyileşmesini olumsuz etkileyeceği için ameliyattan önce olabildiğince erken bırakılması önerilir.
  • Ameliyattan bir hafta önce alkol kullanımı kesilmelidir.
  • Doğum kontrol hapları bacaklarda pıhtı oluşma riskini artırdığından ameliyattan bir ay önce bırakılmalıdır.
  • Ameliyattan önceki birkaç gün içerisinde gribal enfeksiyon, ateş, döküntü veya hastalık hali gelişirse bizi bilgilendirmelisiniz. Gerekiyorsa ameliyatınız ertelenmelidir.
  • Planlanan ameliyat saatinden 8 saat öncesinden itibaren yeme içme kesilmelidir. Sürekli kullanılan tansiyon ilacı, şeker ilacı, tiroid ilacı vb. ameliyat ekibinin bilgisi dahilinde çok az su ile kullanılabilir.
  • Ameliyattan sonra anestezi etkisi ve hareket azlığı nedeni ile bağırsak hareketleri yavaşlayacağı için operasyon öncesi birkaç günlük dönemde sulu ve doğal lifli gıdalar tüketilmeli, özellikle bir gün öncesinde kebap, baklava gibi ağır besinler tüketilmemelidir.
  • Ameliyat günü kontak lens, küpe, kolye, saç tokası veya piercing vb. takılarınızı çıkartınız.
  • Tırnaklarda oje ve yüzde makyaj olmamasına dikkat ediniz.

  • Ameliyat bitiminden 4 saat sonra ilk yemeğinizi yiyebilirsiniz. Yemek yedikten sonra ayağa kalkıp bir yakınınız yardımı ile ameliyattan sonraki gün ise yardımsız bir şekilde yürüyebilirsiniz. Ancak 3-4 gün boyunca belden 10-20 derece öne doğru eğik yürümeniz ve ağır kaldırmamanız önerilir.
  • Uyandığınızda karın bölgenizde drenler olacaktır. Bu drenler 3-4 gün sonrasında çekilecektir. Drenler çekildikten 2-3 gün sonra duş alabilirsiniz.
  • Operasyon sonrasında karın bölgenizdeki gerginlikten dolayı yatakta dümdüz yatmak yerine bacaklarınızı hafifçe karnınıza çekerek yatmanız önerilir.
  • Karın germe ameliyatından sonra sıvı birikmesini önlemek ve iyileşme sürecinde karın desteği sağlamak amacıyla dört hafta süresince korse kullanmanız gerekmektedir. Korse yatarken de çıkarılmamalıdır.
  • Karın germe ameliyatı sonrası hastanede kalış süresi 2 gündür. Günlük yaşama dönüş süresi 1-2 haftanın içerisinde gerçekleşir.
  • Tüm dikişleriniz eriyen, gizli estetik dikiştir. Bu nedenle dikiş alınmayacaktır.
  • Ameliyattan sonra ilk 10 gün cerrahi işlem yapılan bölgeye Thiocilline krem, 10 günden sonra ise yara izlerinin belirginliğinin azalması için iki ay boyunca günde 1 defa Siliscar krem kullanılmalıdır.
  • İzler ilk 3-6 ay boyunca kızarık görünür ama zamanla solarak daha az belirgin hale gelir. İzleriniz iç çamaşırınız altında kalacağı için görünmeyecektir.
  • Ameliyattan sonra ikinci günde ödemi daha hızlı atabilmek ve ameliyat sonucunu belirginleştirmek için lenf drenaj masajına başlanması gerekmektedir.
  • Taburcu olurken kullanılmak üzere antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar verilecektir.